Oetse is een ervaren, veelzijdige presentator. Vriendelijk als het kan, meelevend waar nodig, kritisch als het moet. Zijn noordelijke nuchterheid en gezonde dosis humor doen de rest.

Nieuws en actualiteiten, ‘talkradio’ met inbellende luisteraars, een onderhoudend muziekprogramma, een podcast over de regionale voetbaltrots; het is de variatie die hem scherp houdt en zorgt voor het plezier dat voor Oetse essentieel is in zijn werk.

Zijn stem klinkt vertrouwd en zet hij ook graag in als voice-over of voor het lezen van nieuwsbulletins. Voor RTV Noord presenteerde hij Spits op Noord en het populaire Oetse op Noord, programma’s met veel nieuws, muziek en contact met de luisteraars.

Ook op de landelijke zenders is Oetse een bekende stem. Hij presenteerde het Radio 1 Journaal, Ontbijtradio op Radio 2, De Steen en Been Show op Radio 3. Voor Radio Nederland Wereldomroep was hij één van de stemmen van het actualiteitenprogramma Nieuwslijn. Voor diezelfde omroep presenteerde hij ook diverse (live) televisieprogramma’s.